- Forum
- SUPPORT & DOWNLOADS
- YOUR LANGUAGE
- Polski
- Hydepark
- Re: Strefa kinomana - ulubione filmy, seriale, bohaterowie
Re: Strefa kinomana - ulubione filmy, seriale, bohaterowie
Please Log in or Create an account to join the conversation.

Ulubione seriale: ,,Drużyna A , ..Magnum P.I. , ,,Świat według Bundych , ,,Barnaby Jones , ,,Kojak , ,,Colombo ...
Ulubione filmy: ,,Braveheart , ,,Gladiator , ,,Existenz , ,,Bure baruta (pol. ,,Beczka prochu ), ,,Las Vegas parano , ,,Football factory , ,,Tora! tora! tora! , ,,Parszywa dwunastka ..
jak sobie coś przypomnę to napiszę...
Ogólnie polskie kino preferuje, jakoś tak patriotycznie. Do tego co wyżej dołożę : Wszyscy jesteśmy Chrystusami i Dzień Świra.
Jak mam iść na zagraniczne produkcje do kina, to najlepiej takie, co by się zrelaksować i nie wgłębiać za bardzo w analizę np Narzeczony Panny Młodej (fajnie iść z żoną czy dziewczyną), albo Kac Vegas.
A jak już bym chciał się zabawić w analizę no to kiedyś uwielbiałem
haha

Ale też jak Root - na poważnie.
Seriale: na szczęście tylko dwa - NCIS i South Park - wszystkie odcinki widziałem, South Park nawet po parę razy

Filmy: dużo tego, w sumie najbardziej lubię filmy muzyczne, bo można po wielokroć oglądać - The Blues Brothers , Hair , Jesus Christ Superstar . Blues Brothers to dla mnie chyba najdoskonalszy film. Spoza tego gatunku: Tarantino (ale bez Jackie Brown - nuda), Mad Max - trylogia, młody Gibson to był gość, Królowa Margot , Ostatni Mohikanin , itd...
Generalnie mam coś takiego, że ze strasznym sentymentem wspominam wszelkie rozrywkowe pozycje z lat 80 - wczesne 90 - zarówno te dobre Terminator , Mad Max , jak i nawet sieczkę - American Ninja - pamięta to ktoś?

w ogole widze, ze we wczesniejszych postach padlo kilka zacnych tytulow, jak chocby krolowa margot - warto dla samej pieknej isabelle adjani ;D - czy kac vegas

od siebie ze starych seriali dorzuce miasteczko twin peaks, miami vice( z johnsonem i thomasem, choc kinowa wersje z farrellem tez przelknalem) rownie kultowa i genialna rzecz co robin z sherwood, trzecia planeta od slonca, czy hotel zacisze z johnem cleesem
a z filmow - jakos dziwnym trafem podchodzi mi wiekszosc z tego w czym mozna zobaczyc russela gladiatora crowa czy mela wallace a gibsona. zawsze chetnie rzuce tez okiem na to w czym za mlodu grala pani ryder winona - bo to ladna kobieta byla;)
na osobne wspomnienie zasluguje bareja i jego komedie - mistrz! ;D
Generalnie mam coś takiego, że ze strasznym sentymentem wspominam wszelkie rozrywkowe pozycje z lat 80 - wczesne 90 - zarówno te dobre Terminator , Mad Max , jak i nawet sieczkę - American Ninja - pamięta to ktoś?
z Michaelem Dudikoffem, hehe. Teraz to rzadziej mi się coś spodoba, starość nie radość
No i jeszcze w czasach jak nie było internetu, to jak dali jakiś fajny serial w dwóch dostępnych kanałach, to nie można się było doczekać następnego tygodnia...
Of course! ,,jedynka ,,Amerykańskiego ninja była najlepsza (to samo tyczy się ,,Robocop a ).
Dorzucę do moich ulubionych właśnie wspomniany przez Szczepana serial ,,Miami vice (zawsze chciałem mieć krokodyla/aligatora na własnej łajbie

1. Bullet
2. Pulp Fiction
3. Forrest Gump
Z polskich to tylko komedie:
1. Bareja
2. Machulski (wczesny - Sexmisja, Vabank)
3. Lubaszenko (wczesny - Sztos, Chlopaki nie placza)
Seriale to Szczepan juz zauwazyl mistrzostwo Robina z Sherwood (tylko ten pierwszy, blondyn byl gejem

- PIOOTREK86
-
- Member
-
- Thank you received: 0

1. W zasadzie wszystko, co popełnili bracia Coen - chociaż w tym przypadku Big Lebowsky miażdży każdą konkurencję (latynos pederasta Torturro)
2. Snatch - Ritchie był w mega formie, jak to robił, Stathan świetnie zagrał...teraz trzeba na Watsona czekać

3. As good as it gets - dla mnie najlepszy film późnego Nicholsona i ex aequo Jerry Maguire - Cuba Gooding Jr jest niesamowity oraz Training Day - Denzel rządzi
Seriale:
1. Nie będę oryginalny, ale Robin wszystkich rozwala

2. M.A.S.H - chyba nie trzeba tłumaczyć, człowiek oglądając nie podnosi się z podłogi...
3. Miami Vice (właśnie kupiłem sobie box 1 sezonu

- Forum
- SUPPORT & DOWNLOADS
- YOUR LANGUAGE
- Polski
- Hydepark
- Re: Strefa kinomana - ulubione filmy, seriale, bohaterowie