Re: Coś niezrozumiałego

More
17 years 5 months ago #39064 by Lord Pablo
Mam pytanko - bo coś mnie bardzo dziwi a wręcz powiem denerwuje że aż sie grać odechciewa. Może dla niektórych wyda sie to śmieszne ale nie mi. Chodzi o to że czasem są takie mecze że kompletnie nie idzie nic w meczu zrobić. Rywal jest lepszy, szybszy, zabiera praktycznie każdą piłkę w ułamek sekundy, obrońcy sie spóźniają gorzej przechwytują itd... to nie przypomina wcale miłej gry. O co tu chodzi ?? Czy to wina PINGu ? Czy to wina Fps ? Może to wina dzojsticka i opóźnia ?? Nie wiem ale czasami kompletnie to wygląda jakbym nie umiał grać... Ma to jakieś znaczenie kto zakłada grę? a kto robi JOIN ? Sorka chłopaki ale czasami sie tak dzieje że no niema szans na wygraną... Wyśmiejcie mnie lub wytłumaczcie bo to mnie naprawdę nie bawi...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 months ago #39069 by Root
Nie no jest coś takiego, że w niektórych meczach obrońcy nie potrafią zrobić przechwytu a pozostali gracze biegają jakby mieli kontuzje (przynajmniej ja tak to odczuwam)....ale też nie wiem od czego to zależy...

More
17 years 5 months ago #39080 by cinek
Może wmawiacie sobie i działa to na waszą podświadomość :P

More
17 years 5 months ago #39082 by Tomplus
Cinek
Oni mają racje, tak się dzieje, nawet offline jak grasz zauważysz takie zjawisko.
Grasz i grasz, biegają Ci te ludki szybko, a trafi ci się mecz i masz zółwików.

More
17 years 5 months ago #39084 by cinek

Cinek
Oni mają racje, tak się dzieje, nawet offline jak grasz zauważysz takie zjawisko.
Grasz i grasz, biegają Ci te ludki szybko, a trafi ci się mecz i masz zółwików.

Nie szukaj dziury w całym :P

More
17 years 5 months ago - 17 years 5 months ago #39106 by Foka
Mam koło 5000 rozegranych meczy. I owszem miałem takie odczucia, ale gdy moja gra opierała się na parciu na wynik czyli na początku mojej kariery online. Teraz, gdy sobie wyluzowałem, to i owszem bywają mecze, że nic nie wychodzi, ale jak jestem zmęczony i mi się grać nie chce. Powiedzcie czemu Coolio nie ma takich problemów ? Czy np Playa ?

Jak Cinek napisał nie szukajcie dziury w całym :D

More
17 years 5 months ago #39107 by Sang
No cóż są czasem mecze w których jak by całe zło świata uparło się na daną drużyne. Nie mówie tu tylko o sobie ale i swoich przeciwnikach. Czasem gram z kimś lepszym a on jest ospały obrona nie jest groźna a jak już podejdzie pod pole karne i odda strzał to bramkarz broni. Działa to w obie strony. Kiedyś myślałem że Sensibel aby ubarwić gre i utrudnić czasem ujmuje coś z umiejetności ekipy teraz jestem duży i w bajki nie wierze. Chyba najlepiej sobie tłumaczyć że szczęście nie zawsze jest po naszej stronie. Troche to koii nerwy ;]

More
17 years 5 months ago #39111 by Foka
O dokładnie, jak Sang napisał czasem bywa, że w meczu ma się więcej lub mniej szczęścia. Ale suma szczęścia w grze zawsze równa się zero.

More
17 years 5 months ago #39113 by dzem
A mi sie wydaje ze w kodzie gry jest wpisany wspolczynnik losowy. Szczegolnie jesli chodzi o postawe bramkarza, bo jak wytlumaczyc, ze ten sam zawodnik czasem stzeli karnego, a czasem nie? Dobry napastnik zawsze strzeli, ale z obronca to juz roznie bywa. Ustawienie strzalu zawsze jest takie same (gora, bok), wiec jesli komputer obliczalby czy gol ma pasc na podstawie umiejetnosci, to zawsze wyszloby tak samo - liczby nie klamia (chyba ze ktos chce uwzglednic blad statystyczny w obliczeniach procesora - pewnie cos ok. 0.00000001 :) ). Jesli natomiast jest wspolczynnik losowy (majacy np 10% znaczenie) to roznie to bywa. Dla napastnika te 10% to malo, ale dla obroncy juz jest na styku.

W trakcie normalnej akcji zawsze mozna sie klocic, ze zawodnik byl zle ustawiony, ale przy karnych nie ma miejsce na kombinacje.

Jesli wiec mam racje i bramkarz ma wpisany wspolczynnik losowy, to cala druzyna tez moze miec cos takiego jak dyspozycja , ktora jest losowa.
Jest powod (nie dowod) zeby uwierzyc w istnienie takiego wskaznika. od czego zalezy wynik w meczu comp vs comp (view result) ? Przeciez wyliczenie umiejetnosci zawsze wyszloby w ten sam sposob. No a chyba kazdy zauwazyl ze do meczow dwoch druzyn wyniki nie sa przypisane na stale.

Ale moge sie mylic:D

More
17 years 5 months ago #39126 by Tomplus
Nie będę za dużo mówił, bo juz ktoś kiedyś zbadał Sensible od podszewki i zapisał to w postaci cyklu wykładów:
Cykl można znleźć na

www.swos.pl/profbliszka.html

Tam pisze własnie o takich niespodziankach.

Time to create page: 0.422 seconds