Re: Polska (Liga) dla Polaków ?

More
16 years 4 months ago #65818 by cinek

na plus

+zwiekszy się prestiż naszej Euro-Polskiejl ligi
+być może dodatkowe miejsce w CL i ISSF

miejsca na 10000% nie dostaniemy, bo to nie sa Polacy i nie moga nas reprezentowac w ISSF. Temat podobny byl juz wczesniej na forum, wiec wiem.

Ja nie mam nic przeciwko tej dwójce akurat, bo fajni sa itp, ale sprowadzanie innych narodowosci do naszej ligi uwazam za zbyteczne, bo to Liga Polska a nie Euroliga. Chyba, ze naprawde 1-2 nie ma gdzie grac. Mozna sie wtedy zastanowic, tylko organizacyjnie dociagnac pare faktow. Jak np gg ;P

Z tym ISSF i CL nie wiedziałem, że nawet na swoje konto nie mogą grać.

Albo wszystkie narodowości dopuszczamy i tworzymy coś na wzór euroligi i asl albo zostajemy przy tym co jest.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 4 months ago #65819 by ruichi
w sumie jesli wiekszosc sie tu zgadza na przyjecie kilku ludzi z innych (nie majacych lig) panstw plus ci gracze graja juz pare dobrych sezonow i wiedza i godza sie na to, ze nie beda grali w CL ani ISSF to mozna, jak napisal Foka, rozpatrzyc kilka przypadkow.. amen. Tylko wtedy to juz nie bedzie Liga Polska, ale EU Legaue:P ;)

More
16 years 4 months ago #65828 by dzem
Co do przyjmowania nowych graczy to jestem za, pod warunkiem ustalenia z góry przejrzystych kryteriów przyjmowania innych graczy oraz konkretnego limitu(jeśli się na taki zdecydujemy). Po prostu zrobienie aneksu do regulaminu;-) Jeśli tego zabraknie to tak jakbyśmy sami chcieli się co miesiąc kłÃ³cić o dane przypadki. Przy okazji rozpatrywani gracze mogliby czuć się urażeni.
Podoba mi się kryterium geograficzne, ale ponieważ Węgrzy obecnie z nami nie sąsiadują to określiłbym to jako kryterium geograficzno-historyczne.
Ponadto nie ma co być politycznie poprawnym - ping także powinien odgrywać ważną rolę. Jeśli z góry wiadomo, że najlepsze co gracz może osiągnąć wykracza poza 3 ramy to odpada. W ten sposób unikniemy graczy z naszej madagaskarskiej kolonii;-)

More
16 years 4 months ago #65830 by Foka
Rui jeśli Szeszesek załapie się na Puchary, to będzie reprezentował w nich ligę, w której startuje. Tyle. Temat o którym mówisz dotyczy Stromberga, a On swoją rodzimą ligę - Niemiecką - ma.

Co do współczynnika geograficznego, to najlepiej ujął to Dzęm. Bardziej myślałem o takim współczynniku Geograficzno - Historycznym. Ustalmy może kraje z jakich ewentualnie będziemy przyjmować graczy i limit takich graczy w lidze. Np:5.

Co do nazwy EU League - wiadomo, że to głupi argument (czy właściwie kontrargument). Tak, jak mówiłem w kadrze gra Roger, a dalej kibicujemy reprezentacji Polski.

Zresztą jak widać, 90% osób jest za.

More
16 years 4 months ago #65833 by Primo
Ja wtedy też piłem z tym Węgrem i ciągle mówił coś do Diora w stylu uyjje fozz :D

More
16 years 4 months ago #65834 by paczek
Ja jestem zdecydowanie na tak!

Nie zapominajmy, że jest to tylko gra :) oni nie mają możliwości założenia swojej ligi a chcieli by pograć w wolnym czasie o stawkę jak każdy z nas :)

Co do flag... sprawa była jasna, skierowana była to tych, którzy robili sobie jaja z swojej polskości - czym potwierdzali, że nie są na odpowiednim poziomie intelektualnym, żeby grać w tej lidze.

More
16 years 4 months ago #65835 by Basto_PL
a o mnie za mnie ... mi to lotto i tak nie pograja w 1 polskiej lidze do 2 dojda i beda mieli dosyc :) a wogole to ssijcie :D

More
16 years 4 months ago - 16 years 4 months ago #65837 by ruichi

Rui jeśli Szeszesek załapie się na Puchary, to będzie reprezentował w nich ligę, w której startuje. Tyle. Temat o którym mówisz dotyczy Stromberga, a On swoją rodzimą ligę - Niemiecką - ma.

Jesli tak jest rzeczywiscie, to ok.
Niemniej dobrze by bylo pogadac z Playa/Elevenem jak oni to widza (euroleague i issf).

Takze wstepnie, skoro widze nie ma glosow sprzeciwu:
1. W Lidze Polskiej mogą uczestniczyć zawodnicy innych krajów, nieposiadający własnej ligi, w której mogliby brać udział.
2. O przyjęciu do LP decyduje Rada rozgrywek, biorąc pod uwagę następujące kryteria:
2a) czynnik geograficzno - historyczny
2b) staż w sensible
2c) ....
3. Maksymalna ilość graczy z zagranicy, która może wziąć udział wynosi 10, chyba, że Rada zadecyduje inaczej.
4. Zgłaszając się do LP, gracze z zagranicy, akceptują regulamin rozgrywek LP wraz ze wszystkimi jego szczegółami i konsekwencjami.

Co do 2c, czyli czynnika geo-hist... pewnie chodzi glownie o graczy z Europy srodkowo wschodniej, bo z 2 strony UK nie ma swojej ligi aktualnie np. tez...

More
16 years 4 months ago #65838 by SzymS
jesli chodzi o moje zdanie to jestem za , jednak podtrzymam zdanie noela o ograniczeniu liczby obcokrajowców. MYslę że argumenty ZA sa dosc mocne dla Węgrów, ale po ich przyjeciu nie dajmy sie zwariowac zeby z LIGI POLSKIEJ nie wyszla EGZOTIC League :)

More
16 years 4 months ago #65841 by dzem
Kraja dookoła Polski się nie zmienią, wiec można sprecyzować czynnik geohist. - rozpatrywani będą gracze:
- Litwy, Słowacji, Ukrainy, Białousi (tu chyba nie ma wątpliwości - to nasze stare granice)
- Do dyskusji jest Bułgaria, Rumunia, Mołdawia, Łotwa, Estonia (jeszcze starsze granice) + Bałkany (Słowianie;-). Ja osobiście nikogo tych bym już nie akceptował.
- Norwegia, Szwecja i Finlandia nie mają z nami wiele wspólnego, a już na pewno nie in plus
- Dania niby nam zazwyczaj sprzyjała (albo my im) i chyba przez morze to nawet graniczymy, ale to chyba za mało
- Cała reszta zachodniej, południowej europy chyba nie wymaga dyskusji.
- Madagaskar, nasza jedyna kolonia odpada ze względu na zboczone lemury i słaby ping.
- Egipt też bo pozwolili porwać stasia i nel:P
- Natomiast z chęcią zagrałbym z Malediwami.. może na zlot nas zaproszą?

Time to create page: 0.280 seconds