Re: Nowi gracze
17 years 5 months ago #38956
by yesiu
Nowi gracze was created by yesiu
Witam,
Zacznę od tego, że do napisania tego topicu skłonił mnie temat na kanale a konkretnie Prośba od PABLO kurde - grajcie z nowymi pomagajcie im - wam kiedys też ktoś pomagał i grał!!! . Obecnie sprawa wygląda tak, że przychodzi nowy gracz na kanał ktoś wpisuje !pomoc !amiga i radź sobie sam. Może nie zawsze, ale ostatnio w większości przypadków tak jest. Rozumiem to, że nie wszyscy mają czas, chęć i ochotę do grania, tłumaczenia i ogólnie szeroko pojętej pomocy nowemu graczowi. Jednak zgodzicie się ze mną, że to jest pięta Achillesowa naszej polskiej sceny SWOSa...
Wpadłem na pewien pomysł jak temu zaradzić. Zacznę od tego, że w pewnym managerze online (freekick.org) każdy nowo zarejestrowany gracz dostaje swojego mentora. Może on zwracać się o niego z prośbą o pomoc, wyjaśnienie kłopotliwej lub niezrozumiałej sytuacji itd. Myślę, że coś takiego mogłoby w podobnej formie działać u nas. Mianowicie na kanale, na stronie etc. byłaby lista graczy, którzy się deklarują, chęć bycia mentorami dla nowych tzn. rozwiewaliby wszelkie wątpliwości, pomagaliby stawiać pierwsze kroki w świecie SWOSa i takie tam. Lista takich graczy - mentorów byłaby dostępna na stronie np. w dziale pomoc oraz na kanale po wpisaniu !pomoc dodatkowo wyświetlałaby się lista mentorów i ich nr gg i taki nowo przybyły gracz mógłby się zwrócić do nich o pomoc. Tak jak Pablo napisał, każdy z nas był nowym graczem i otrzymaliśmy pomoc
. Myślę, że to nie jest zły pomysł a przynajmniej dzięki niemu świat SWOSa byłby przyjaźniejszy dla nowego użytkownika. Chyba wszystko co chciałem napisać. Zapraszam do rozsądnej dyskusji i zadawanie pytań bo znając życie coś pominąłem :]. Ja jako pierwszy deklaruję chęć bycia takim mentorem , ale wiadomo, że sam sobie nie poradzę.
Pozdrawiam
yesiu
Zacznę od tego, że do napisania tego topicu skłonił mnie temat na kanale a konkretnie Prośba od PABLO kurde - grajcie z nowymi pomagajcie im - wam kiedys też ktoś pomagał i grał!!! . Obecnie sprawa wygląda tak, że przychodzi nowy gracz na kanał ktoś wpisuje !pomoc !amiga i radź sobie sam. Może nie zawsze, ale ostatnio w większości przypadków tak jest. Rozumiem to, że nie wszyscy mają czas, chęć i ochotę do grania, tłumaczenia i ogólnie szeroko pojętej pomocy nowemu graczowi. Jednak zgodzicie się ze mną, że to jest pięta Achillesowa naszej polskiej sceny SWOSa...
Wpadłem na pewien pomysł jak temu zaradzić. Zacznę od tego, że w pewnym managerze online (freekick.org) każdy nowo zarejestrowany gracz dostaje swojego mentora. Może on zwracać się o niego z prośbą o pomoc, wyjaśnienie kłopotliwej lub niezrozumiałej sytuacji itd. Myślę, że coś takiego mogłoby w podobnej formie działać u nas. Mianowicie na kanale, na stronie etc. byłaby lista graczy, którzy się deklarują, chęć bycia mentorami dla nowych tzn. rozwiewaliby wszelkie wątpliwości, pomagaliby stawiać pierwsze kroki w świecie SWOSa i takie tam. Lista takich graczy - mentorów byłaby dostępna na stronie np. w dziale pomoc oraz na kanale po wpisaniu !pomoc dodatkowo wyświetlałaby się lista mentorów i ich nr gg i taki nowo przybyły gracz mógłby się zwrócić do nich o pomoc. Tak jak Pablo napisał, każdy z nas był nowym graczem i otrzymaliśmy pomoc

Pozdrawiam
yesiu
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 years 5 months ago #38957
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Nowi gracze
patrzac na to co sie rzeczywiscie dzieje ostatnio to nie jest zly pomysl - ale mentorami musieliby byc ludzie, ktorzy siedza w miare czesto na ircu ofc

17 years 5 months ago #38961
by Skott78
Replied by Skott78 on topic Re: Nowi gracze
mysle ze to jest swietny pomysl Rui i najlepsze rozwiazanie bo jesli nie pomozemy nowym to szybko sie z niecheca ja staram sie jak tylko moge pomagac nowym jak tylko mam czas i widze ze ktos prosi o pomoc to pomagam i na mnie mozesz liczyc

- Lord Pablo
-
- Elite Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 years 5 months ago #38966
by Lord Pablo
Replied by Lord Pablo on topic Re: Nowi gracze
PABLO zawsze pomagał nowym graczom tutaj, nie zawsze miałem czas i chęci ale pomogłem tu wielu... Jeśli tylko coś powstanie co mogło by pomóc nowym niedoświadczonym to podpisuje się wszystkimi czterema kończynami. Ja osobiście nie mam pomysłu jak to miałoby wyglądać ale będę obserwował rozwój sytuacji....
17 years 5 months ago #38967
by cinek
Replied by cinek on topic Re: Nowi gracze
Bardzo dobry pomysł popieram.
17 years 5 months ago #38972
by domenechu
Replied by domenechu on topic Re: Nowi gracze
Ja również uważam że to świetny pomysł i popieram go w całej rozciąglości.
- VirgoPL
-
- Visitor
-
17 years 5 months ago #38987
by VirgoPL
Replied by VirgoPL on topic Re: Nowi gracze
Popieram

17 years 5 months ago #38993
by dior
Replied by dior on topic Re: Nowi gracze
Możecie mnie wciągnąć na listę mentorów. W moim profilu jest gg do mnie. Nawet gdybym aktualnie nie przebywał na mircu, to każdy może zupełnie swobodnie pisać do mnie via gg. Pomysł naprawdę fantastyczny!
17 years 5 months ago #39008
by szczepan
Replied by szczepan on topic Re: Nowi gracze
mnie rowniez w razie potrzeby mozna dodac do grona wyjasniajacyh, z podaniem numeru gg, bo z ircem to roznie bywa
17 years 5 months ago #39043
by Wodiczko
Replied by Wodiczko on topic Re: Nowi gracze
ja też się deklaruję do udzielania pomocy, też pewnie częściej przez gg, ale zawsze

Time to create page: 0.313 seconds