Re: Oburzony
- Domin Gabryel
-
- Visitor
-
Grajac w polskiej lidze tak samo kraju nie reprezentujesz. Nie reprezentujesz go tez w ISSF, czy ASL. Liga polska na ss.de nie jest zadna oficjalna polska liga.
Liga ta jest stworzona przez administratorow strony z przeznaczeniem dla Polakow.A Polakiem jestem takim samym jak i ty.
Moze wlasnie przyszlo mi do glowy , ze wystawianie w takim miejscu przy swojej ksywce barw narodowych to objaw pychy i temu zmienilem na piracka? :
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Jakiej pychy? O czym ty mowisz??? Mam swoja flage w profilu i popelniam grzech pychy?????????
- Domin Gabryel
-
- Visitor
-

Mozecie sobie dysponowac symbolem Sensible Ekstraklasy - ten jak najbardziej mozecie narzucic - albo jestes w zwiazku SE albo nie. Ale wypraszam sobie zeby ktos decydowal za mnie, czy ss.de to wg . mnie dobre miejsce na manifestowanie swojej narodowosci, czy nie. Tym ktorzy uznaja ze nie autorzy tej strony dali furtke w postaci flagi pirackiej. A niezaleznie czy wybiore flage PL czy niepowazna piracka mam prawo grac w lidze polskiej.
Wczoraj się śmialiśmy na kanale że będziemy niedługo śpiewać hymn przed np Pucharem Polski przez skype a a każdy będzie musiał grać w koszulce reprezentacyjnej i po każdym golu będzie musiał ucałować orzełka z naszego godła...to oczywiście przejaskrawienie...ironia...ale tutaj chodzi o zamysł....
Większość zmian jakie się dokonuje w regulaminie naprawdę sprzyja polepszeniu powagi ligi oraz poważnemu jej traktowaniu ale ta zmiana jest ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNA! Czemu ona ma służyć...raptem kilka osób (bodajże 5) ma piracką flagę i wielkie HALO....nie można tworzyć na siłę coraz to nowych rozwiązań i pisać ,,jak ci się nie podoba to narty...stwórz własną ligę albo mówić że jak ktoś się nie zgadza z jednolitą flagą dla wszystkich grających w PL to ma coś do Foki i prowadzenia rozgrywek...
Rozdzielmy pewne rzeczy...bo co trzeba zmienić w regulaminie to jest zmieniane metodą prób i błędów (na podstawie doświadczeń) ale to jest sprawa drugo, jak nie trzeciorzędna...
Ja się nieźle czuję z flagą PL grając w europejskich pucharach i wtedy mam jakąś namiastkę reprezentowania kraju...oczywiście można mówić/pisać jak Domin że to jest tylko iluzja ale wg mnie tutaj grają tylko pasjonaci z całej europy i każdy myśli o tym podobnie do mnie czy Lobo....
Jeśli ktoś czuję się kosmopolitą lub nie czuje związku z naszymi symbolami narodowymi to niech sobie ma tą piracką flagę...nie wyciągajmy z tego zbyt daleko idących wniosków o danej osobie...nie posuwajmy się w stronę kiczowatej i patetycznej postawy w osądach nad danymi osobami...to tyle ode mnie...
Wybór flagi w profilu nie jest wyrazem pychy Domin. Jest pewnym ułatwienie i przypisaniem ludzi do określonej narodowości, co jest sprawą oczywistą. Jak wygrał Root w CL cieszyłem się, ze to był Polak, anie Niemiec, że Root w jakiś tam sposób jest naszym przedstawicielem. Nie uważam tego za sukces narodowy, ale cieszę się, ze wygrywa nasz . Jednak wybierając flagę narodowa mniej patrzę na sukcesy, a zachowanie. Właśnie jesteśmy tymi, jakimi nas widzą inni. Inni patrząc na nas tu na mircu nie powiedzą Polacy to zajebisty naród bo będziemy z wszystkimi wygrywać w swosa i pierwszych 10 miejsc w ranku to będą Polacy. Tu nasza flaga nie ma znaczenia dla innych. Flaga pozwala innym ocenić, że Lobo, Domin, Spankin, Szczepan Oni są z Polski - wporządku goście. Nie mają na myśli jednak samej gry, a styl bycia. Umiejętność zachowania się po porażkach i współgrania ze społecznością, jaką z całą pewnością stanowią gracze senisble soccer. Właśnie po tej fladze przy profilu moga ocenić nas Polaków. Jedym z Was może nie zależeć na opini innych, innym może. Możecie się śmiać, że wyolbrzymiam, ale co nie pamiętać już sytuacji na mircu, jak kilka osób stwierdziło, ze Polacy to oszuści..... bo najwięcej graczy z podwójnymi kontami było właśnie od nas. Innym razem Teuto też miał coś do nas. Wtedy wszyscy byli zbulwersowani, a w szczególności APO (ML). Nie chce wyolbrzymiać problemu, bo myślałem, że Go nie ma. Nie pisałem, o tym punkcie bo chciałem polechtac swoje ego i pomyślałem: a napisze i znów mnie posłuchają. Byłem i jestem przekonany, ze sprawa naszej flagi jest tak oczywista, że każdy bezproblemowo wróci do ojczystych barw.
Śmiejcie się lub nie, jako społeczność reprezentujemy w tym węższym gronie kraj na zewnątrz więc róbmy to z godnością.
PS
Ostatnio było głośno o tym, że w Szwecji w jakimś sklepie była notatka po Polsku wszystkie towary, które byś chciał ukraść są schowane w sejfie . Chodziło, o to, ze kiedyś jakiś Polak okradł sklep. narodowość reprezentuje i pokazuje każdego z nas na zewnątrz. Jasne jednostka nie może świadczyć o całości, ale jednak ocenia się po tym co ma okazję się poznać. Tu inni mają okazję poznać nas Polaków .... więc raz jeszcze bądźmy z tego dumni, że możemy przedstawić nas w dobrym świetle.
Będę twardo stał przy swoim stanowisku i zdania nie zmienie. Od nowego sezonu w polskiej lidzę może grać tylko zawodnik mający Polską flagę obok nicka. Po co mi to? Bo taki już jestem, jjestem Poladkiem i lubię porządek

PS2
Wiem, że mówiąc zmieńcie to bo w lidze nie zagracie to brzmi trochę jak szantaż. Ale przecież szantaż by był jakbym miał Was wywalić teraz. Wiem każdy chce bronić swoich racji nieważne jak głupie by one były. By pokazać, że nikt nie ma nad Wami władzy. Jednak tu nie o władze chodzi ani o przekonania. Przecież jak miałem inaczej to rozegrać? Miałem pisać do każdego z osobna. Zresztą trochę mnie Pablo uprzedził, a jak wiemy On często mówi za nim pomyśli i brzmiało to trochę ostro. Liczę na Waszą mądrość zwłaszcza kilku graczy z tej małej grupy inaczej oceniałem. Nie spodziewałem się, że na siłę będą szukać problemu. Problemu, którego nie ma. Bo przecież nie wierze, że flaga ta wiąże się z jakimiś Waszymi przekonaniami. Wiem też, że nie zmieniając chcecie coś udowodnić tylko nie wiem komu i czemu ma to służyć.
JESZCZE RAZ WIĘC WAS PROSZĘ POWRÓĆCIE DO NASZEJ FLAGI I ZAKOŃCZMY TEN SPÓR.....
A i na koniec, bo mnie teraz oświeciło, że jednej ważnej rzeczy nie powiedziałem. Mianowicie to jest moje ostateczne stanowisko w tej sprawie. Nie mam zamiaru się z nikim spierać, na zasadzie czy reprezentujesz grając w swosa Polskę czy nie, czy piraci z karaibów są fajni czy fajni inaczej.
- Domin Gabryel
-
- Visitor
-
A jakie ty masz argumenty ? To ze mamy wyrabiac pozytywna opinie o nas, Polakach?
To moze niedlugo wejda w zycie dyrektywy, jak zachowywac sie na #sensible i nauka zwrotow grzecznosciowych, i moze zaczniemy wyszukiwac jakis dowcipow po niemiecku i angielsku ? Wprowadzimy dyzury i kazdego dnia jeden z nas bedzie musial wrzucic 2 dowcipy na #sensible ?

To sie nazywa kompleks :
Tez mi sie podoba bardziej liga z polskimi flagami, uwazam ze sa one ok.
Ale nie podoba mi sie narzucanie komus czegos, na co nie ma sie zadnego argumentu z wyj. swojego widzimisie i nie podoba mi sie takie podejscie do patriotyzmu i odstawianie szopek na pokaz.
PS. W Niemczech gra sobie Hairfu z flaga piracka i nikt problemu nie robi - taki topik to tylko nasi mogli wymyslec xd
Założe się że gdyby w lidze niemieckiej gracze by posługiwali się piratami to teżby zrobili taką drakę.
- Domin Gabryel
-
- Visitor
-
Ja się nieźle czuję z flagą PL grając w europejskich pucharach i wtedy mam jakąś namiastkę reprezentowania kraju...oczywiście można mówić/pisać jak Domin że to jest tylko iluzja ale wg mnie tutaj grają tylko pasjonaci z całej europy i każdy myśli o tym podobnie do mnie czy Lobo....
Root ja mysle podobnie, tak samo czulem jak gralem w ISSF. Ale to jest wlasnie taka pseudoreprezentacja, i wobec tego nie mozna nikomu narzucac na sile przyjmowania barw - wtedy to jest patriotyczny cyrk i tyle. Dlatego pisalem o Komarze, zeby uzmyslowic ta drobna roznice - on mial nie tylko przyjemnosc ale i obowiazek reprezentowac kraj odpowiednio. Wprowadzanie PRZYMUSU takiego samego traktowania ss.de to dla mnie idiotyzm.
Prawda...5 osób może ciebie odwołać...tylko taki ,,mały niuans....2 z tych osób muszą być z rady ligi...więc odwołanie
ciebie to abstrakcja (nie nawołuję do tego tylko wypadałoby o tym wspomnieć jeśli już rzucasz na szalę fotel prezesa...)...
Nikt nie ma do ciebie pretensji o dotychczasowe zmiany w regulaminie i o prowadzenie rozgrywek...zasady są jasne...mają służyć jeszcze większej rywalizacji etc.
Sprawa napisu w Szwecji to sprawa MSZ i pana Sikorskiego i to on niech na takie sytuacje reaguje...
I ostatnia sprawa....nie wiem jak można pisać ,,proszę o zmianę flag a jeśli nie zmienicie to ban ...to ,,proszenie to ultimatum a nie prośba...nieważna jest forma a przekaz więc nie rozumiem czemu prosisz skoro tak naprawdę wymagasz i przewidujesz określone sankcje....
Niestety zmierza to w kierunku w którym w moim mniemaniu (24-letniego faceta) to nie powinno zmierzać...wszystko jest cacy TYLKO WTEDY jak wszyscy się zgadzają z Foką...jak ktoś sie nie zgadza to jest problem...tylko to co powie i wymyśli Foka jest wprowadzane (no i jego rada rozgrywek)...
W tym sporze jestem neutralny i mogę mówić obiektywnie co myślę na temat flag i to mówię...ale nie rozumiem po co jest tak naprawdę ta pseudo-debata skoro i tak będzie jak Foka sobie zażyczy choćby niewiadomo co mu się powiedziało/napisało...
Foka nie widzisz argumentów we wpisach innych osób to może nie chcesz ich widzieć...wszystko musi być wypisane w myślnikach żebyś się do tego odnosił? :/
Rozumiem że bardzo ci zależy na tej lidze i że poświęciłeś na nią wiele czasu ale postaraj się nabrać trochę dystansu i spojrzenia z boku na swoje decyzje....