Re: o ppm

More
16 years 11 months ago #52141 by ruichi
Replied by ruichi on topic o ppm
Tomex76 .. nikt cie do niczego nie zmusza - zapisywałeś na do ligi, wiec powinienes znac regulamin. Puchary sa integralna czescia ligi i tak samo jak liga wymagane jest 100% gier. Nie wiem gdzie sa te niejasne i budzace wiele kontrowersji zasady , ale nie ma problemu - prosze o przytoczenie punktów regulaminu, ktore nie sa jasne.

Co do Pejcu i Primo/Maras to podzielam zdanie Wodiego, ale Paczek ma wolna reke w prowadzeniu PPM.

Vasyil - po to jest czas na odwołania, pomimo faktu, ze na puchar byl czas od 1ego.
The topic has been locked.
More
16 years 11 months ago #52143 by tomex76
Replied by tomex76 on topic o ppm
Karanie punktami ujemnymi w lidze za brak mozliwosci rezegrania wszystkich meczy w PPM jest wlasnie zmuszaniem.To tak jakby karac walkowerem w lidze za...nierozegranie meczu w pucharze Polski naszej ukochanej ekstraklasy.To są wlasnie kontrowersje o ktore mi chodzi.

More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52150 by Nepus
Replied by Nepus on topic o ppm
No wlasnie mimo ze gralem mecze i awansowalem dalej nie do konca mi sie podoba fakt, ze trzeba grac ten puchar obowiazkowo. Nie mozna by jednak zrobic tak aby grali tylko Ci ktorzy chca? Ewentualnie nie karac tych co nie rozegraja meczy punktami ujemnymi w lidze. Zmiany w regulaminie mozna zrobic chyba, moze poddac sondzie taki wniosek odnosnie obowiazkowej gry w PPM.
More
16 years 11 months ago #52153 by PEJCU
Replied by PEJCU on topic o ppm
Ja mimo wszystko proponuję zmianę dotyczącą meczy. Albo jeden mecz każdy z każdym, albo gramy mecz i rewanż ale liczy się to tak jak należy, czyli wynik dwumeczu a nie błędnie klasyfikujaca tabela. Nie widzę problemu, żeby pod tabela dać informację, że mimo lepszego bilansu bramek awans uzyskuje druzyna B, która okazała się lepsza w bezpośrednim pojedynku od druzyny A.

Mimo tego, że wygrałem bezposrednia rywalizację z rywalem nie awansowałem dalej, a on awansował. Przeciez to jest absurd.
More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52156 by ruichi
Replied by ruichi on topic o ppm
Sluchajcie.. gracie z nami ile.. miesiac, 2? Rozgrywki prowadzone sa naprawde znacznie dluzej i regulamin ewolulowal, zmienial sie i nadal sie zmienia jesli wymaga tego sytuacja. Z pewnoscia nie zmieni sie jesli chce tego kilka osob, bo celem nadrzednym jest calosc jako liga, a nie interesy poszczegolnych osob. Jest jasno powiedziane, ze jesli nie ma sie czasu na lige i puchary, pozostaje gra np. w ASL i ew. gry ooo. Sa takie osoby, ktore nie maja czasu na gre w lidze i wlasnie takie mecze graja. Jak juz mowilem, jesli jednak macie KONKRETNY pomysl dotyczacy PPM to jestesmy otwarci na propozycje. Jednakze PL i PPM, tak jak SP sa INTEGRALNA czescia ligi i tak jak w lidze obowiazkowa jest 100% frekwencja, tak samo w pucharze w ktorym sie gra.

Tomex76 - zauwaz, ze przyklad, ktory tu podajesz jest nietrafiony. PP MUSI druzyna rozegrac, PE czy cokolwiek innego. Ale to jest w realu, a tu w swosie nie nalozymy na was kar finansowych ani nic w ten desen. Ujemne punkty w lidze sa w TYM MOMENCIE jedynym sposobem egzekwowania 100% frekwencji w pucharach.

Pejcu - nie bedziemy zmieniac systemu, ktory funkcjonuje od zawsze, z prostego powodu - jak wyjasnil Wodiczko to jest system stworzony na ss.de i do tego sie stosujemy. Nie bedziemy sie wylamywac z ogolnoprzyjetych zasad gry.
More
16 years 11 months ago #52162 by paczek
Replied by paczek on topic o ppm
A więc...

Primo po odwołaniach zostaję dopuszczony do fazy pucharowej... ale

właśnie jedno ale, jest to ostatni raz w którym dopuszcza się osobę która nie zgłosiła problemu z znalezieniem rywala...
w końcu po coś jest regulamin...

Resztę opisał już Ruichi...

Primo w 1/8 zagra z Ibenolosem
More
16 years 11 months ago #52166 by tomex76
Replied by tomex76 on topic o ppm
A czy druzyna ktora nie rozegra meczu PP jest karana punktami ujemnymi w lidze?? przyklad jak najbardziej trafiony.
To jest nie fair i nielogiczne.
W 100 % zgadzam sie z Nepusem : Mimo tego, że wygrałem bezposrednia rywalizację z rywalem nie awansowałem dalej, a on awansował. Przeciez to jest absurd.
ruichi piszesz,że : Ujemne punkty w lidze sa w TYM MOMENCIE jedynym sposobem egzekwowania 100% frekwencji w pucharach.
.Ile osob zanotowało punkty ujemne w tym jedynym sposobie egzekwowania 100% frekwencji w pucharach -MOŻE JAKIEŚ WNIOSKI....?
A teraz dla otwartych na propozycje:

W PPM kazdy musi rozegrac spotkanie ,jeśli tego nie zrobito każdy nierozegrany mecz walkower ( 0:3)
Gracz ktory nie zgłosi na 48 h przed koncem terminu braku kontaktu z innym zawodnikiem rowniez ma walkower czyli walkower obustronny.
Awasują gracze ktorzy zdobedą najwiecej punktow.Przy tej samej ilości p. przechodzi zawodnik z lepszym bilansem bramek.
reszta tak jak jest do tej pory.

Jeszczo słÃ³wko o szukaniu gaczy z ktorymi nie mozna rozegrac meczu.
Moj rywal rzekomo mnie szukał ale na gg jakoś nie pisał.Drugiego naszego rywala szukał poprzez info do mnie jakbys złapał z nim kontakt to niech sie do mnie zgłosi....
Ja szukałem późno ale pisałem na gg i czekałem na Mircu.Bilans dwu meczu -remis.On awansował,ja nie plus punkty ujemne w lidze...
To tyle w celu ulogicznieniu rozgrywek PPM

More
16 years 11 months ago #52168 by Primo
Replied by Primo on topic o ppm
Dziękuję o wspaniałomyślny, że dostałem to co mi się należało jak psu zupa (czyt. regulamin). W całej tej sprawie nie chodzi o moje osobiste ambicje tylko o elementarną sprawiedliwość, która należy się każdemu graczowi i każdy gracz może zgłosić swoje niezadowolenie z obecnej sytuacji panującej w PPM. A skarg takich jest coraz więcej.

PPM jest pucharem dla graczy 4 i 3 ligi (nowych i mniej ogranych graczy) z założenia został stworzony aby zachęcić ich do gry, natomiast stosowany rygor i kary ujemne w lidze odstraszają ich od uczestnictwa w tym co uważamy za najważniejsze czyli dobrej zabawie. A gra z przymusu z batem nad głową temu zaprzecza. Jako stary gracz kiedyś gdy to były moje początki byłem za ostrymi karami ale z czasem zrozumiałem, że to nie ma sensu.

Apeluję o poddanie pod głosowanie tematu dotyczącego rozdziału PPM od ligi i udziału na zasadach dobrowolnego uczestnictwa.

Uzasadnienie racji:

W regulaminie nie jest konkretnie napisane iż powiadomienia należy zgłaszać 48h przed deadlinem.
Proszę bardzo klikam na link i co mogę przeczytać:

forum.sensiblesoccer.info/index.php?topi...68.msg36940#msg36940

i oto co konkretnie nas interesuje:

Awans uzyskają po 2 osoby z każdej grupy + plus po dwie najlepsze z grup mini-barażowych Smiley
Wymagana frekwencja 100%, tylko zawodnicy którzy ja osiągną uzyskają awans do następnej rundy.
W pierwszej kolejności usuwam graczy z najmniejszą ilością gier, co automatycznie powoduje, że ilość gier minimum do rozegrania zmniejsza się. Jeśli dwaj gracze mają taką samą ilość meczy usuwam najpierw tego, który unikał gry, co będzie można wywnioskować patrząc do tematu na forum..

po usunięciu gracza Ladicusa zostało 2 czyli ja i Maras, zatem twoje 48h to jakaś bzdura, a jeśli twoim argumentem będzie to, że jest to gdzieś napisane to należy załączyć link aby nie było nieporozumień lub nanieść taki wpis do regulaminu, w końcu ty rządzisz PPM.

Z wyrazami szacunku

Primo

More
16 years 11 months ago #52169 by Gomez13
Replied by Gomez13 on topic o ppm
Ludzie, zajrzalem tu dzis przez przypadek i jestem totalnie zalamany. Mialem nic nie pisac,ale niektorzy z was mnie oslabiaja i po prostu ciezko mi uwierzyc ze zachowujecie sie jak dzieci.Zasady byly dostepne dla wszystkich przed startem zarowno ligi jak i ppm. Teraz mamy za to placz, prosby i grozby bo ktos nie awansowal.Naucz sie grac lepiej to wygrasz kolejny ppm, a pisanie z jednej strony tekstow typu po co ppm obowiazkowy ,przeciez swos nie jest najwazniejszy a z drugiej strony nieprzejednana walka na forum o awans przy zielonym stoliku troche sobie zaprzeczaja nieprawdaz? Zadna z tych spraw mnie nie dotyczy i wiem ze sie naraze paru osobom ,ale szczerze mowiac mam to w dupie. Miejcie troche honoru panowie, to ma byc zabawa i przyjemnosc dla nas,zachowujcie sie jak dorosli i nie psujcie tego. (P.S....nie odnosze sie do sprawy Primo, wg. mnie lepiej by bylo jakby gral) pozdrawiam.
More
16 years 11 months ago #52176 by Primo
Replied by Primo on topic o ppm
Dodam jeszcze małe sprostowanie:

Co do sprawy gracza Pejcu to rzeczywiście nie da się zmienić całego tworzonego od lat systemu na którym opiera się cały swos.

Jednocześnie cieszy mnie reakcja wielu graczy, widzę tu kilku kumatych facetów i dobre propozycje np. jeśli rozdzielenie PPM od ligi to duży problem walkowery to idealne rozwiązanie.

Cała ta awantura daje do myślenia, nie jest dobrze, panowie zmieńmy to aby grało się lepiej

Time to create page: 0.249 seconds