Turniej offline. Częstotliwość i składki.

More
17 years 5 months ago #38991 by Foka
Chciałem poruszyć pewne kwestie dość istotne jeśli chodzi o organizacje turnieju offline.
1. Zacznę od tego ile razy w roku jest sens organizować turniej we Wrocławiu. Osobiście uważam, że fajnie byłoby się spotkać dwa razy do roku. Jednak są ludzie, którzy uważają, że to może być zbyt dużo. Czyli w grę wchodzą dwa lub jeden turniej do roku. Teraz chciałbym zapoznać się z Waszym zdaniem.
2. Całoroczna zbiórka pieniędzy. Nie ma co marzyć pewne jest to, że sponsora dla swojego turnieju nie znajdziemy, chyba że któryś z nas założy dobrze prosperującą firmę ;). Teraz zbiórka była prowadzona na szybcika i efekty było widać. Jednak by wszystko było jeszcze lepiej trzeba trochę więcej pieniędzy. Uważam, że powinniśmy kupić Amige z twardym dyskiem (taką jak miał Playa) i inne potrzebne sprzęty. Tak by nie było podobnych problemów, jak teraz. Czyli w 90% byliśmy uzależnieni od tego, kto co przywiezie. Pieniądze będą też potrzebne Diorowi na przygotowanie kolejnych keypadów i na flaszeczke (przynajmniej) dla tego kolegi, który tak wytrwale mu pomaga. Puchary teraz były ładne, ale mogą być ładniejsze. Więc dajmy na to, jak przynajmniej połowa ludzi, co była na turnieju wpłaciła by 10 zl miesięcznie. To mielibyśmy 1.200 zł na pół roku. Co o tym sądzicie i czy wzięli byście udział w takiej składce.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 months ago #38995 by Basto_PL
A Wiec Turniej jakby byl 2 razy w roku bylo by spoko ale nie wiadomo ile ludzi by sie pojawialo wiadomo ze troche to kosztuje ale zawsze mozna odlozyc na te 2 imprezki i jechac ?? Ale raz w roku wystarczy moim zdaniem wiecej czekania i wieksza ochota przyjechania .... :) Jezeli chodzi o skladki to powinny być bo wiadomo ze Organizacja takiego turnieju nie jest prosta i darmowa czekam na opinie innych pozdro :)

More
17 years 5 months ago #39001 by Sang
2 turnieje w roku fajnie:) ale przenieście Wrocław do Mazowieckiego:P 2 turnieje we Wrocławiu oznaczało by mniej ludzi. Ja sam nie wiem czy bym się pojawił 2 raz w tym roku. Wiadomo nakłady finansowe pewne są, a na drugi raz już nie chce tyle godzin nie spać i przyjechać dzień wcześniej. Co do składek wiele w stanie dać nie jestem ale na pewno coś dołożę na następny turniej;] Jak już coś to Wiosna - jesień. Może coś z tego by wyszło

More
17 years 5 months ago #39021 by Tomplus
Ja uważam że trzeba promowac organizację turnieji w innych częściach Polski.
Wszak Śląsk to nie jest ostatni bastion Sensible, przecież mnóstwo fanów tej gry jest w Łodzi, Warszawie, Gdańsku, Poznaniu czy Krakowie.

Tylko potrzeba zmotywować ludzi do tworzenia takich inicjatyw.

W tej chwili Śląsk (Górny i Dolny) ma Invedie, Wroclaw Open i Polish Open, nie licząc mini turnieju Silesia Masters i prawdopodobnie we wrześniu turniej we Wrześniu.

Kiedyś przez 2 lata była debata gdzie powininna być zorganizowana taka impreza i nie wyszł, a najbliżej/najwygodniej dla każdego to byłaby ŁÃ³dź i jej okolice, wszak to centrum Polski.

More
17 years 5 months ago #39025 by yesiu
Co do ostatniego postu Tom+ to się wtrącę. Zgodzę się, że drugi turniej powinien odbyć się w innym mieście niż Wrocław. Jednak pozostaje kwestia organizatora. Powinna być to taka osoba pokroju Foki, sumienna, odpowiedzialna itd. Co z tego, że lokalizacja dogodna (np. ŁÃ³dź) jeżeli organizator nie dopnie wszystkiego jak to się mówi na ostatni guzik :]. Myślę, że pomysł bardzo dobry tzn. drugi turniej na miarę WO tylko w innym mieście, ale wiele aspektów do przedyskutowania ;).

More
17 years 5 months ago #39030 by Tomplus
Drugi turniej poza Wrocławiem i tak się odbędzie.

Pewnie jakby Foka zdecydowałby się na kolejny turniej w tym samym roku, to znalazła by się ekipa która by przyjechała ponownie - ilościowe pewnie tyle samo, a moze i wiecej, kto wie.

Jednakże jeżeli podjęłaby się organizacji zupełnie nowa osoba z inne miasta to nie można zmusić jej aby odrazu robiła coś na miarę Wrocław Meeting Place czy Polish Sensible Open.

Oraganizacja takich imprez powinna być stopniowa w danej lokalizacji.

W tej chwili jest 3 dużych organizatorów (ponad 15 graczy):
Foka (2 turnieje), Leman (5 turnieji) i Ja (1 turniej + 1 w drodze) i wszyscy jesteśmy z południa Polski.

More
17 years 5 months ago #39031 by paczek
Jak na razie mamy 3 porządne turnieje, które rozgrywają się regularnie. Lubiński Turniej Sensible Soccer, Wrocław Open i Polish Open.

Niestety wszystkie te imprezy są organizowane na południu Polski, a co do pomysły WO dwa razy do roku to jestem za, ale trzeba pamiętać aby wszystkie turnieje nie zlewały się w jednym terminie. Np. przez Maj, Czerwiec i Lipiec trzy turnieje a później nic ;/

@Tom+

Leman - 3 turnieje i czwarty pomału będziemy szykować na Wrzesień

More
17 years 5 months ago #39033 by Foka
Ja mam 3 turnieje, to tak gwoli ścisłości. Wprawdzie na pierwszym było 11 osób, ale zawsze...

More
17 years 5 months ago #39036 by Tomplus

W tej chwili jest 3 dużych organizatorów (ponad 15 graczy):
Foka (2 turnieje), Leman (5 turnieji) i Ja (1 turniej + 1 w drodze) i wszyscy jesteśmy z południa Polski.

@Foka
napisałem ponad 15 graczy - dlatego napisałem 2.

@Paczek
a Liga Invedii ? To turniej długoterminowy, ale zawsze turniej, a teraz jest druga edycja.

W tej chwili Polski Kalendarz turnieji to: (Nie licząc Ligi Invedii)
Marzec: SSM - Katowice
Kwiecien: WO - Wroclaw i SSM2 - Katowice
Maj: PSO - Gliwice
Lipiec: Sensible Travel - ;)
Sierpien: Sensible Days (Niemcy, ale Polacy będą) - Primasens
Wrzesien: Lubin
moze coś będzie w Listopadzie, ale znowu Gliwice (i znowu Ja)
ale nie PSO.
Grudzien: do Praghi pojedzie reprezentacja Polaków nie ?

More
17 years 5 months ago #39038 by Wodiczko
ja się nie wypowiadam w imieniu Diora (wiadomo, że legenda polskiego SWOSA ma większą moc sprawczą :P ), ale swoją cegiełkę mam nadzieję w tym roku dołoży i Warszawa...jakoś na jesieni. a co do drugiego turnieju we Wrocławiu, to ja bym chetnie przyjechał :P

Time to create page: 0.242 seconds