Rezygnuje...
- MATEUSZEK
-
Topic Author
- Visitor
-
17 years 8 months ago - 17 years 8 months ago #34599
by MATEUSZEK
Rezygnuje... was created by MATEUSZEK
j.w.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 years 8 months ago #34600
by Tomplus
Replied by Tomplus on topic Re: Rezygnuje...
Ja się zastanawiam dlaczego musi być taki rygor w tych rozgrywkach ?
Zawsze uważałem że Liga Online jest dla graczy i oni walczą o tytuł mistrza lig. Dlatego pytam się dlaczego system z jednej strony dobry, ale zdrugiej strony zły, bo gracze nie chcą grać, nie mają czasu na wszystkie mecze.
Chyba to od graczy zależy czy chcą rywalizować o tytuły w ligach zdobywając puntków jak najwięcej czy jak najmniej.
Dla mnie każdy gra dla własnej satysfakcji i jeżeli ktos jest na tyle dobry ze wypracowuje sobie wysoką przewagę na przeciwnikami, to ma świadomość że nie musi obawiać sie rywali i może sobie odpocząć, nie musi grać.
Moze trzeba jeszcze raz przemyśleć zasady ligi ?
Zawsze uważałem że Liga Online jest dla graczy i oni walczą o tytuł mistrza lig. Dlatego pytam się dlaczego system z jednej strony dobry, ale zdrugiej strony zły, bo gracze nie chcą grać, nie mają czasu na wszystkie mecze.
Chyba to od graczy zależy czy chcą rywalizować o tytuły w ligach zdobywając puntków jak najwięcej czy jak najmniej.
Dla mnie każdy gra dla własnej satysfakcji i jeżeli ktos jest na tyle dobry ze wypracowuje sobie wysoką przewagę na przeciwnikami, to ma świadomość że nie musi obawiać sie rywali i może sobie odpocząć, nie musi grać.
Moze trzeba jeszcze raz przemyśleć zasady ligi ?
17 years 8 months ago #34604
by lobo
Replied by lobo on topic Re: Rezygnuje...
Chyba proste i logiczne jest to ze liga ma tylko wtedy sens kiedy rozegra sie wszystkie mecze.
Nikt nie ma przymusu grania w niej, od tego sa friendly cupy i ooo.
Zasady sa rygorystyczne i kazdy zgadza sie je przestrzegac dolaczajac do ligi.
Jesli Mati nie docenia czasu ktory organizatorzy rozgrywek poswiecaja na ich prowadzenie, tylko zamiast tego strzela fochy i udaje pokrzywdzonego to Jego problem.
Mati, doskonale zdawales sobie sprawe z tego ze za olanie PL beda konsekwencje.
Jesli walka z organizatorami rozgrywek odbiera Ci chec gry w sensible to w 100% popieram Twoja decyzje.
Nikt nie ma przymusu grania w niej, od tego sa friendly cupy i ooo.
Zasady sa rygorystyczne i kazdy zgadza sie je przestrzegac dolaczajac do ligi.
Jesli Mati nie docenia czasu ktory organizatorzy rozgrywek poswiecaja na ich prowadzenie, tylko zamiast tego strzela fochy i udaje pokrzywdzonego to Jego problem.
Mati, doskonale zdawales sobie sprawe z tego ze za olanie PL beda konsekwencje.
Jesli walka z organizatorami rozgrywek odbiera Ci chec gry w sensible to w 100% popieram Twoja decyzje.
- MATEUSZEK
-
Topic Author
- Visitor
-
17 years 8 months ago - 17 years 8 months ago #34606
by MATEUSZEK
Replied by MATEUSZEK on topic Re: Rezygnuje...
Jesli Mati nie docenia czasu ktory organizatorzy rozgrywek poswiecaja na ich prowadzenie...
no chyba lobo jestes tu za krotko aby stwierdzac czy doceniam czy tez nie prace organizatorow...
Chyba proste i logiczne jest to ze liga ma tylko wtedy sens kiedy rozegra sie wszystkie mecze.
od poczatku mojej gry w lidze (jak sie nie myle Foka zapisal mnie w pazdzierniku 2006) mialem 100% wiec chyba pomyliles posty i komus innemu to miales napisac
tylko zamiast tego strzela fochy i udaje pokrzywdzonego to Jego problem.
to moja sprawa co robie, wiec nie wiem po co takie glupoty piszesz...to nie jest decyzja ktora wyniknela z naglej wiadomosci ze dostalem jakas kare...przemyslalem to wiec nie pisz ze strzelam fochy
to nie moj pierwszy, nie piaty sezon...mam porownanie co sie teraz dzieje a co sie dzialo...
no chyba lobo jestes tu za krotko aby stwierdzac czy doceniam czy tez nie prace organizatorow...
od poczatku mojej gry w lidze (jak sie nie myle Foka zapisal mnie w pazdzierniku 2006) mialem 100% wiec chyba pomyliles posty i komus innemu to miales napisac
tylko zamiast tego strzela fochy i udaje pokrzywdzonego to Jego problem.
to moja sprawa co robie, wiec nie wiem po co takie glupoty piszesz...to nie jest decyzja ktora wyniknela z naglej wiadomosci ze dostalem jakas kare...przemyslalem to wiec nie pisz ze strzelam fochy
to nie moj pierwszy, nie piaty sezon...mam porownanie co sie teraz dzieje a co sie dzialo...
17 years 8 months ago #34608
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Rezygnuje...
Mati sprawa jest prosta, skoro w poprzednim sezonie dostałeś minusowe punkty i czułeś się tak bardzo poszkodowany to czemu w tym sezonie nie zagrałeś 6 meczy ? Mhm może przeciwnika nie mogłeś złapać ? Tak bardzo możliwe przez 12 dni pewnie ani razu się z Cinkiem nie spotkaliście. Heh nie rozśmieszaj mnie. Druga sprawa skoro nawet byłoby tak, że nie mógłbyś spotkać Cinka. To po 1,5 roku gry online nie wiesz, że są specjalne tematy na forum by o tym napisać? Wybaczcie (mówię do wszystkich, co graja w ligach zgłosiliście się do ligi, co było jednoznaczne z podpisaniem regulaminu. Możecie mówić, co chcecie, ale tam jest jasno napisane, jakie są zasady i kto przyznaje kary. Nie podoba się ? Przecież możecie stworzyć swoje rozgrywki na anarchistycznych zasadach, będziecie mieli pradziwe Eldorado. Ewentualnie w regulaminie jest punkt, że nie muszę się tym zajmować. Jeśli ktoś z Was kiedykolwiek przed akceptacją regulaminu przeczytał go całego, to pewnie wie. Tylko czy jest tu ktoś, kto uważa, że nie było kompletnie żadnych podstaw do ukarania Go ?
Rozwinę się trochę później bo aktualnie jestem w pracy ...
Rozwinę się trochę później bo aktualnie jestem w pracy ...
17 years 8 months ago #34623
by Wodiczko
Replied by Wodiczko on topic Re: Rezygnuje...
Ja jeszcze tylko o jednym...jeśli tym razem były to dla Ciebie Mati mecze o pietruszkę, to tutaj jest tabela do porównania = www.sensiblesoccer.de/index.php?site=turniere_ergebnisse tid=604 rid=2480 gid=4
W wypadku wygrania obu spotkań, awansowałby Cinek, a nie Ty...
W wypadku wygrania obu spotkań, awansowałby Cinek, a nie Ty...
17 years 8 months ago #34681
by Root
Replied by Root on topic Re: Rezygnuje...
Moja opinia jest taka że Mati zapewne zasługiwał na karę i z tym się w pełni zgadzam....ale sama surowość kary jest chyba trochę zbyt duża...podobo coś Wodiczko pisał o wulgaryzmach Matiego...tylko nie wiem czy ogólnie czy w stosunku do jego osoby...pytałem się na gg 2 dni temu jednak Wodi nic nie odpisał (nie było go na kanale więc zapewne nie było go też przy necie).
KONKLUZJA: Na dzień dzisiejszy kara przesunięcia Matiego do baraży oznacza odjęcie mu aż 36 punktów! Szkoda też że osobą która skorzysta na tym przesunięciu będzie decydent - Wodiczko (decyzję podejmował z Foką)...
Tej decyzji i tak już nikt nie zmieni (podobna sytuacja jak ze mną bodajże 2 miechy temu) tak więc proszę o zmianę regulaminu (rozmawiałem już trochę z Foką o tym i mamy już wstępnie punkty które dodamy) tak aby wszystko było jak najbardziej uściślone....aby była wzięta pod uwagę jak to niektórzy nazywają ,,recydywa i zostały jasno określone kary za nią....tyle...
KONKLUZJA: Na dzień dzisiejszy kara przesunięcia Matiego do baraży oznacza odjęcie mu aż 36 punktów! Szkoda też że osobą która skorzysta na tym przesunięciu będzie decydent - Wodiczko (decyzję podejmował z Foką)...
Tej decyzji i tak już nikt nie zmieni (podobna sytuacja jak ze mną bodajże 2 miechy temu) tak więc proszę o zmianę regulaminu (rozmawiałem już trochę z Foką o tym i mamy już wstępnie punkty które dodamy) tak aby wszystko było jak najbardziej uściślone....aby była wzięta pod uwagę jak to niektórzy nazywają ,,recydywa i zostały jasno określone kary za nią....tyle...
- MATEUSZEK
-
Topic Author
- Visitor
-
17 years 8 months ago #34683
by MATEUSZEK
komentarz na wiadomosc Foki ze strony sensiblesoccer.pl w sprawie Frekwencji (pisze tu bo nie mam mozliwosci wysylania komentarzy na ss.pl)
...Foka nigdy nie mialem zastrzezen, nie mam i nie bede miec do tego w jaki sposob prowadzisz lige...jak wiesz nigdy nie mialem problemow z liga to czemu mialbym miec problem z Toba?!znamy sie juz i to nie tylko przez internet i chyba za duzo napisales Według Matiego słowa te przeciwstawiają się sposobowi w jaki prowadzę ligę.... wiedzac ze nigdy takich oskarzen nie przytoczylem w Twoja strone...chyba mnie zle zrozumiales w moim poscie na forum... w tym poczatku wiadomosci...a jesli chodzi o reszte... Mi chodzi o to ze kary z pucharu ligi sa laczone z liga...to ze sie zapisuje do ligi i musze automatycznie grac w pucharze ligi akceptuje...ale dlaczego jak nie zagram meczu i dostaje kare pozbawienia awansu w PL to dodatkowo dostaje kare w lidze w ktorej mam 100% nie za wiele tego ? ja przeanalizowalem wszystkie grupy w PL z tego miesiaca i stwierdzilem ze mogliscie to inaczej rozwiazac...ok pogodzilem sie...Ale z tym ze dowaliliscie mi kare na lige to juz jest przegiecie.. Mi sie wydaje ze kara powinna byc tylko w tych rozgrywkach w ktorych sie nie przestrzeglo regulaminu... Poza tym denerwuje mnie fakt ze tu jest rygor wiekszy niz w amerykanskiej armii...chodzi o to ze liczycie koniec fazy grupowej co do sekundy..dla mnie to jest chore...co za problem dograc mecz na nastepny dzien jak zainteresowani gracze siedza na kanale i sobei skacza do gardel bo termin minal 10 godzin 2 minuty i 14 sekund temu :/ Nie mowie ze tak zawsze robic bo ludzie by sie przyzwyczaili do tego...ale jakas jedna szansa chyba by nie zaszkodzila...
...Foka nigdy nie mialem zastrzezen, nie mam i nie bede miec do tego w jaki sposob prowadzisz lige...jak wiesz nigdy nie mialem problemow z liga to czemu mialbym miec problem z Toba?!znamy sie juz i to nie tylko przez internet i chyba za duzo napisales Według Matiego słowa te przeciwstawiają się sposobowi w jaki prowadzę ligę.... wiedzac ze nigdy takich oskarzen nie przytoczylem w Twoja strone...chyba mnie zle zrozumiales w moim poscie na forum... w tym poczatku wiadomosci...a jesli chodzi o reszte... Mi chodzi o to ze kary z pucharu ligi sa laczone z liga...to ze sie zapisuje do ligi i musze automatycznie grac w pucharze ligi akceptuje...ale dlaczego jak nie zagram meczu i dostaje kare pozbawienia awansu w PL to dodatkowo dostaje kare w lidze w ktorej mam 100% nie za wiele tego ? ja przeanalizowalem wszystkie grupy w PL z tego miesiaca i stwierdzilem ze mogliscie to inaczej rozwiazac...ok pogodzilem sie...Ale z tym ze dowaliliscie mi kare na lige to juz jest przegiecie.. Mi sie wydaje ze kara powinna byc tylko w tych rozgrywkach w ktorych sie nie przestrzeglo regulaminu... Poza tym denerwuje mnie fakt ze tu jest rygor wiekszy niz w amerykanskiej armii...chodzi o to ze liczycie koniec fazy grupowej co do sekundy..dla mnie to jest chore...co za problem dograc mecz na nastepny dzien jak zainteresowani gracze siedza na kanale i sobei skacza do gardel bo termin minal 10 godzin 2 minuty i 14 sekund temu :/ Nie mowie ze tak zawsze robic bo ludzie by sie przyzwyczaili do tego...ale jakas jedna szansa chyba by nie zaszkodzila...
17 years 8 months ago #34684
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Rezygnuje...
Mhm tak zrozumiałem Twoje słowa jako ironie )to tylko gra) dlatego je zacytowałem. Może się pomyliłem w odbiorze. A czemu kary z Pl sa liczone do ligi? Bo w PL nie zrobiłyby na nikim więksego wrażenia. Muszą być przeniesione do Ligi by przyniosły należyty efekt. Osobiście wolę by ich wcale nie było. No, ale to tylko zależy od graczy.
- MATEUSZEK
-
Topic Author
- Visitor
-
17 years 8 months ago #34685
by MATEUSZEK
Efekt moze i jest...ale nalezy wziasc tez pod uwage ze czas na rozegranie pucharu jest krotszy od czasu an rozegranie ligi... ja tu siedze czesto i jak widac czasami nie idzie sie zmiescic z roznych powodow i przez to mam zwalony sezon ligowy ktory sie gra dlugo bo 25 dni...dla niektorych moze to byc problem ostatnio tez jest moim problemem... moze by sie wiecej graczy wypowiedzialo ???bo nie tylko ja dostaje kary
Time to create page: 0.261 seconds