Re: problem z nowa wersja

More
17 years 9 months ago #31886 by szczepan
witam. mam klopot z nowa wersja swosa, o czym niektorym kolegom z trzeciej ligi, grupy a juz wiadomo;) konkretnie wyglada to tak, ze po prawidlowym zainstalowaniu(co raczej nie jest trudne:) wyskakuje komunikat nastepujacej tresci: w programie wykonano nieprawidlowa operacje i nastapi jego zamkniecie . po rozwinieciu szczegolow wylazi nastepujace cos:
SWOSUAE spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module KERNEL32.DLL przy 016f:bff711be.
Rejestry:
EAX=00000000 CS=016f EIP=bff711be EFLGS=00010246
EBX=00000001 SS=0177 ESP=83e94cbc EBP=83e94cc8
ECX=ffffffff DS=0177 ESI=00000000 FS=70bf
EDX=00000000 ES=0177 EDI=f035e30f GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
f2 ae f7 d1 8b 75 0c 8b 7d 08 8b c7 fc 51 c1 e9
Stos:
817a378c 00000000 83e94dec 83e94efc bff7e6f9 83e94dec f035e30f 817a378c 817a37a0 00000001 bff7e84a 817a35ec 817a3754 817a3360 00000000 817a312c

nie musze dodawac, ze rownie dobrze moglbym probowac zrozumiec starochinski

w zwiazku z tym mam prosbe: jesli ktos z was ma pojecie w czym tkwi problem/co zrobic zeby gra poszla - bede wdzieczny.
w przeciwnym razie pozostanie mi dogranie ligi na starej wersji albo(poniewaz wielu z was juz ja usunelo) rezygnacja, czego bym nie chcial.
pozdrawiam, liczac na pomoc
The topic has been locked.
More
17 years 9 months ago #31888 by Spankin
Replied by Spankin on topic Re: problem z nowa wersja
siemka, z tego co się orientuje to nie problem ze swosem tylko Twoim windowsem;] błędy związane z kernelem są najczęściej spowodowane jego brakiem lub uszkodzeniem w wyniku zawirusowania ;]

ściągnij pliczek tenże: www.dll-files.com/dllindex/download.php?...32download0ULiVHdDdT
rozpakuj i umieść w katalogu windows\system32, powinno pomóc ;]
More
17 years 9 months ago #31898 by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: problem z nowa wersja
heh.. a ja zauwazylem ze w nowej wersji, duzo czesciej niz w starej, gracz, ktory jako drugi ustawia swoja druzyne ma problem z poruszaniem sie i jakakolwiek konfiguracja czy swap nie dziala, no i trzeba wychodzic i wybierac od nowa...
More
17 years 9 months ago - 17 years 9 months ago #31901 by olesio
Replied by olesio on topic Re: problem z nowa wersja
Wszystko przez to że Niemcy zechcieli żeby program odpalał nie poprzez exec emulatora
jak dotychcas, ale przez specjalnie napisaną [próbowałem się wgłębić w szczegóły, lecz
za cieńki jestem :)] bibliotekę swosuae.dll, która odpowiednio wywołuje zawartego - w
sobie - exeka emulatora i stąd mogą być problemy, bo całość jest ptzewidziana teraz
dla Windowsów XP i wzwyż. W razie czego starą wersję gry wciąż możemy probrać z:
swos.ring23.com/stat/cgi-bin/download.pl?file=amigaonline2.exe a można także
sprobować do starej wersji z nowym plikiem kailleraclient.dll przekopiować z katalogu
DISKS plik swos.hdf [2 MB] i tak grać, ale wtedy będzie raczej desynch podczas gry.
More
17 years 9 months ago #31917 by szczepan
Replied by szczepan on topic Re: problem z nowa wersja
coz, zatem pewnie stad moje problemy, jako ze ja mam windowsa 98, staroc, ale w zupelnosci mi wystarcza. xp zre za duzo miejsca i lyka wirusy jak... a zreszta daruje sobie obrazowe porownanie;)

rozwiazanie zaproponowane przez spankina nic nie zmienilo, ale tak czy siak dzieki za odpowiedzi chlopaki
More
17 years 9 months ago #31918 by xflea
Replied by xflea on topic Re: problem z nowa wersja
heh szczepan nie sądziłem że są jeszcze wśród nas partyzanci co do tej pory nie wyszli z lasu i działają na win98...:)

jednak całkowicie to rozumiem - jeżeli stara winda Ci odpowiada to nie ma sensu się przesiadać na xp tylko dla nowej wersji SWOSa...

z biegiem czasu możesz jednak mieć problem z graniem online...:(

daj znać to pobiorę ponownie starą wersję i sobie ją gdzieś obok wgram i możemy ligę dograć
More
17 years 9 months ago #32315 by slonic
Replied by slonic on topic Re: problem z nowa wersja
ja tez mam problem z nowy swos-em , łyka mi 99% zasobów swosUAE.dll , nie moge sie dostac na zaden serwerr.
wie ktos moze co moze byc przyczyna albo jak to rozwiazac ??
More
17 years 9 months ago #32317 by olesio
Może jak macie problemy z najnowszą wersją, spróbujcie ściągnąć:
pac.pl/~oles/swos/amiga_swos_windows98.rar lub drugi link:
skorski.net/~oles/swos/amiga_swos_windows98.rar - otóż ta
wersja działa poprawnie pod Windows 9x, pod warunkiem że gramy
w wersji Kaillera client , a nie P2P client , bo ten tryb nie działa w
Windows 9x. A wersja ktorą przygotowałem posiada normalny czyli
niespakowany pakerem MEW plik swosuae.dll z którym są problemy.
More
17 years 9 months ago #32364 by slonic
Replied by slonic on topic Re: problem z nowa wersja
a da sie gdzies wylaczyc zeby nie pobieral serwerow ??
More
17 years 9 months ago #32384 by olesio

a da sie gdzies wylaczyc zeby nie pobieral serwerow ??

Zrób kopie zapasową wersji starego pliku kailleraclient.dll (32 KB) a następnie sciągnij plik z:
skorski.net/~oles/swos/kailleraclient.dll albo: pac.pl/~oles/swos/kailleraclient.dll i
skopiuj do katalogu ze swoim Amigowym SWOSem. Lista serverów nie będzie pobierana, gdyż
nazwa servera kaillera.com została zamieniona na: k_illera.com i dll ponownie spakowałem.
Time to create page: 1.028 seconds