PPM - propozycja zmiany w regulaminie
Uważam, że te rozgrywki są na siłę podłączone do respiratora. Ludzie mają problemy z wyrabianiem się na czas z progami limitowymi w lidze, a tu regulamin zmusza ich do kolejnych rozgrywek, w dodatku są kary za nie rozegranie spotkań.
Większość moich meczy, które rozegrałem w PPM odbyła się bez obustronnego
entuzjazmu a umówienie się z ludźmi na te mecze polegało na desperackim polowaniu na gg. Wszystko na siłę. Szlifowanie młodych talentów ma sens, jeśli ma się do czynienia z OCHOTNIKAMI. Straszenie ludzi odejmowaniem punktów w lidze nie ma nic wspólnego z konstruktywnym budowaniem rozgrywek ligowych, a tylko zniechęca, że już nie wspomnę (albo wspomnę jednak) o ponaglaniu na gg przez prowadzącego PPM i ostrzeżenia że mam się liczyć z konsekwencjami bo on ma zapis rozmowy na gg, w której nie wyraziłem chęci gry z kimś, kto pojawia się na ircu raz na ruski rok. Sam nie wiem czy mam się śmiać z tego czy zniesmaczyć, zwłaszcza, że w takim przypadku jestem niemal zmuszany do tłumaczenia się. A mnie się już nie chce komuś wyjaśniać kiedy mi net działa a kiedy nie.
Proponuję, aby w rozgrywkach PPM udział brali tylko ci, którzy wyrażą na to chęć. Wtedy okaże się, jakie jest zainteresowanie i kto chce grać z własnej woli. Pozostali (ci którzy mają problemy czasowe lub z internetem – jak ja) będą mogli skupić się wyłącznie na dograniu ligi, bez karnych punktów i walki z czasem.
Zmiany w regulaminie nie bolą. Tylko krowa nie zmienia poglądów.
Pzdr
Please Log in or Create an account to join the conversation.
ale co do pl jak tutaj postepować wtakim razie sam niewiem jak ta sprawe rozwiazac sam bym niechcial decydować ale trzeba tą sprawe poruszyć raczej

odbyło się nawet głosowanie na ten temat : www.sensiblesoccer.info/forum/index.php?topic=9525.0
dyskusja : www.sensiblesoccer.info/forum/index.php?...20.msg52255#msg52255
Jak dla mnie ppm i pl powinien zostac w takiej samej formie, ale decyzja i tak nie nalezy do mnie tylko do Prezesa wiec najlepiej niech Rui sie wypowie.
Ruichi się wypowiedział w październiku 2008:
Tomex76 napisał:
Opcja nr.2
Zachować punkty karne,ujemne lecz PPM zmienić na nieobowiazkowy.Gracz ma wtedy jakis wybor.Jezeli nie pasuje mu ewentualna kara punktow ujemnych to niech nie gra PPM.
Ruichi odpowiada:
Nad tym mozna pomyslec...
czy przez 2 lata coś się wymyśliło?
Ruichi dodał też: PPM z zalozenia jest pucharem dla graczy slabszych, ktorzy chcieliby miec jakis medal fajny w profilu i cos wygrac...
nie wiem kto jest twórcą tego założenia, ale widać nie wziął pod uwagę, że nie wszyscy gracze chcą mieć fajny medal
Gdzie tu logika to ja nie wiem...
Zresztą widziałem wyniki głosowania, różnica 3 głosów przy łącznej sumie 29 głosów, podsumujmy:
55% graczy jest na TAK
45% jest na NIE
To tak, jakby w Polsce żyło 55% katolików i 45% muzułmanów i tych drugich uszczęśliwiałoby się nakazując im co niedzielę chodzić do kościoła

Gdzie tu logika to ja nie wiem...
Nie rozumiem tego zdania akurat i czego dotyczy. Prosze o wytlumaczenie o co w nim chodzi, bo to ze nie wzialem pod uwage ze nie wszyscy chca miec fajny medal to ma byc nielogiczne? heh

Poza tym glosowania, wybory, wolna wypowiedz jest gestem mojej dobrej woli tak naprawde (dobra przesadzilem)

- medalik w profilu (prestiż znikomy)
- możliwość uczestniczenia w ISSF CUP (małe szanse żeby coś tam zdziałać)
Problemem jest to, że PPM ma słabą obsadę przez co jest pucharem o małym prestiżu.
Teraz pomysły:
1. Zlikwidować PPM i zrobić jeden wielki Puchar Ligi z tym, że to nie rozwiązuje sprawy zagrania meczy, ale może dla nowych ciekawsze będzie rywalizowanie z lepszymi i szybciej będą się uczyć.
2. Zrobić PPM nie obowiązkowym, przy zgłoszeniach do ligi trzeba będzie pisać dwa potwierdzenia jedno dla ligi a drugie do PPM (wydaje mi się, że mało osób się zgłosi i puchar się nie odbędzie).
3. W ogóle jebać obydwa cupy i niech będą na zapisy, kto ma ochotę i czas niech gra.