Turniej offline. Częstotliwość i składki.
1. Zacznę od tego ile razy w roku jest sens organizować turniej we Wrocławiu. Osobiście uważam, że fajnie byłoby się spotkać dwa razy do roku. Jednak są ludzie, którzy uważają, że to może być zbyt dużo. Czyli w grę wchodzą dwa lub jeden turniej do roku. Teraz chciałbym zapoznać się z Waszym zdaniem.
2. Całoroczna zbiórka pieniędzy. Nie ma co marzyć pewne jest to, że sponsora dla swojego turnieju nie znajdziemy, chyba że któryś z nas założy dobrze prosperującą firmę

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wszak Śląsk to nie jest ostatni bastion Sensible, przecież mnóstwo fanów tej gry jest w Łodzi, Warszawie, Gdańsku, Poznaniu czy Krakowie.
Tylko potrzeba zmotywować ludzi do tworzenia takich inicjatyw.
W tej chwili Śląsk (Górny i Dolny) ma Invedie, Wroclaw Open i Polish Open, nie licząc mini turnieju Silesia Masters i prawdopodobnie we wrześniu turniej we Wrześniu.
Kiedyś przez 2 lata była debata gdzie powininna być zorganizowana taka impreza i nie wyszł, a najbliżej/najwygodniej dla każdego to byłaby ŁÃ³dź i jej okolice, wszak to centrum Polski.

Pewnie jakby Foka zdecydowałby się na kolejny turniej w tym samym roku, to znalazła by się ekipa która by przyjechała ponownie - ilościowe pewnie tyle samo, a moze i wiecej, kto wie.
Jednakże jeżeli podjęłaby się organizacji zupełnie nowa osoba z inne miasta to nie można zmusić jej aby odrazu robiła coś na miarę Wrocław Meeting Place czy Polish Sensible Open.
Oraganizacja takich imprez powinna być stopniowa w danej lokalizacji.
W tej chwili jest 3 dużych organizatorów (ponad 15 graczy):
Foka (2 turnieje), Leman (5 turnieji) i Ja (1 turniej + 1 w drodze) i wszyscy jesteśmy z południa Polski.
Niestety wszystkie te imprezy są organizowane na południu Polski, a co do pomysły WO dwa razy do roku to jestem za, ale trzeba pamiętać aby wszystkie turnieje nie zlewały się w jednym terminie. Np. przez Maj, Czerwiec i Lipiec trzy turnieje a później nic ;/
@Tom+
Leman - 3 turnieje i czwarty pomału będziemy szykować na Wrzesień
W tej chwili jest 3 dużych organizatorów (ponad 15 graczy):
Foka (2 turnieje), Leman (5 turnieji) i Ja (1 turniej + 1 w drodze) i wszyscy jesteśmy z południa Polski.
@Foka
napisałem ponad 15 graczy - dlatego napisałem 2.
@Paczek
a Liga Invedii ? To turniej długoterminowy, ale zawsze turniej, a teraz jest druga edycja.
W tej chwili Polski Kalendarz turnieji to: (Nie licząc Ligi Invedii)
Marzec: SSM - Katowice
Kwiecien: WO - Wroclaw i SSM2 - Katowice
Maj: PSO - Gliwice
Lipiec: Sensible Travel -

Sierpien: Sensible Days (Niemcy, ale Polacy będą) - Primasens
Wrzesien: Lubin
moze coś będzie w Listopadzie, ale znowu Gliwice (i znowu Ja)
ale nie PSO.
Grudzien: do Praghi pojedzie reprezentacja Polaków nie ?