Puchar 2 Ligi??

More
17 years 9 months ago #32735 by PIOOTREK86
Puchar 2 Ligi?? was created by PIOOTREK86
Czesc
Ze wzgledu na to ze dla 3-cio ligowcow jest PPM , wpadlem na pomysl by moze cos zorganizowac dla 2-go ligowcow :)
Jakis puchar co by kazdy 2-go ligowiec mial szanse go wygrac ( w Pucharze Ligi jak wiadomo graja gracze z ekstraklasy , a co za tym idzie mala szansa wygrania go przez graczy z nizszej ligi)
Czekam na odezw ze strony PZPN :D:D:D Czy da rade stworzyc dodatkowy puchar? :D
pozrawiam all swosmaniakow :D:D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #32736 by szczepan
Replied by szczepan on topic Re: Puchar 2 Ligi??
wypowiem sie, mimo ze nie gram w drugiej lidze.
moim zdaniem pomysl chybiony. rozmnazanie w nieskonczonosc pucharow, tylko po to zeby kazdy mial wieksza szanse jakis w koncu zdobyc mija sie celem. jestes dobry - wygrywasz bez wzgledu na to jak trudna jest drabinka, jestes slabszy - cieszysz sie sama gra i uczysz od innych, moja prosta filozofia;)
co innego rozne cupy. fajnie ze sa, ale dla mnie osobiscie oficjalne polskie rozgrywki pelna geba to puchar polski i liga, ewentualnie jeszcze puchar ligi (za to nie jestem juz zwolennikiem ppm, a przynajmniej przymusowego udzialu w nim, no ale trudno).

jednym slowem: nowemu pucharowi, podobnie jak parowkowym skrytozercom, mowimy stanowcze nie

More
17 years 9 months ago #32737 by Foka
Replied by Foka on topic Re: Puchar 2 Ligi??
Mi podoba się każda inicjatywa własna. Nie mówię nie, ale nie wiem czy to ma większy sens. Zgadzam się z tym, co napisał szczepan. Zresztą, jak pokazał przykład Spankina w poprzednim sezonie można grając w drugiej lidze wygrać PL.
To jest moje zdanie, ale jeśli więcej graczy wypowie się za - to nie będę miał nic przeciwko :D

More
17 years 9 months ago #32777 by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: Puchar 2 Ligi??
Trafiajac w gr z dwoma czolowymi graczami 1 ligi praktycznie uniemozliwia wyjscie z gr :) a pozatym dochodzi fakt dodawania 3 cio ligowcow, ktorzy jak sie potem okazuje nie zawsze graja (np w tym sezonie ola003 ) a co sie z tym wiaze nie kazdy ma szanse zdobyc wystarczajaca ilosc ptk do awansu bo nie rozegral all meczow, a puchar ten nie koniecznie musi byc przymusowy, mozna zrobic zapisy do niego :)

More
17 years 9 months ago #32888 by Wodiczko
Replied by Wodiczko on topic Re: Puchar 2 Ligi??
Moim zdaniem pucharu 2 ligi nie musiałoby być, gdybyśmy powiększyli 2 ligę o 2 zawodników (po 1 do każdej grupy) = wtedy będzie akurat 32 uczestników...co do losowania, to ono jest systemem seed, więc nic nikomu nie szkodzi nabić sobie ranku w ooo (jak wiadomo w 1 lidze każdy może przegrać z każdym i takie tam :) ) jak dla mnie 3 puchary na 3 ligi mogłyby być, ale znając naszych rywali z byłej Rzeszy Niemieckiej, znowu pojawiłyby się jakieś pretensje, że za dużo szans na punkty i takie tam...

• Domin Gabryel
  • Domin Gabryel's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
17 years 8 months ago - 17 years 8 months ago #35039 by Domin Gabryel
Replied by Domin Gabryel on topic Re: Puchar 2 Ligi??
Jak dla mnie bez sensu pomysl... Jesli jestes w II lidze to znaczy ze nie jestes juz poczatkujacym, juniorem. Wiec jesli chcesz wygrywac, to zacznij wiecej cwiczyc, i probowac nowe sposoby :P

Time to create page: 0.203 seconds