Joystick - skąd arcade do SWOS?

• mp3fan
  • mp3fan's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 9 months ago #32335 by mp3fan
Joystick - skąd arcade do SWOS? was created by mp3fan
Witam

Chciałbym na serio zainteresować się graniem w SWOS z kolegami Online. Jednak na klawiaturze sobie tego nie wyobrażam. Musiałbym mieć do tego joystick taki jak amigowy (mam adapter Amiga-PC jakby co) bądź podobny. Najlepsze są takie kulkowe, mój ulubiony:

aukcja.onet.pl/show_item.php?item=259286773

bądź taki:

www.allegro.pl/item277106838_joystick_le...rcade_najlepszy.html

w necie nie można znaleźć sklepów z takimi Joyami. Widziałem, że jedna firma produkuje takie ale nie w Polsce ;/ są na USB :)

cgi.ebay.co.uk/Speedlink-Competition-Pro...QQrdZ1QQcmdZViewItem

czy ktoś miałby sprzedać taki nowy? Bądź miał możliwość sprowadzenia? Myślę, że nie tylko ja bym się pisał, a kupiłbym ze dwa :)

Jeśli nie to może znacie jakieś źródło skąd mozna nabyć takie cudo? Proszę o pomoc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #32365 by cosmita
heja

ja osobiscie zamowilem wlasnie ten ktorego poszukujesz w sklepie proline.pl

www.proline.pl dokladnie tutaj:
www.proline.pl/shop.php?prodid=SL+SL-6602+TBE+NIEB

na ebay-u tez ktos ma nowe takie:
cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem rd=1 item=120196122129 ssPageName=STRK:MEWA:IT ih=002

mam tez amige 600 i kilka joy-i amigowych ale szukam bez skutecznie wlasnie adaptera amiga-pc - mozesz podpowiedziec gdzie mozna kupic takowy ?

ja tez gram tylko joyem w sensibla :)

pozdro
Marcin

More
17 years 9 months ago #32366 by Wodiczko
Competiton Pro to wyczesane joye - czesto można je na allegro znaleźć. Cała Warszawa nimi gra :P - znaczy Primo, Dior i ja :)
Ja za swoj dałem niecałe 30 zł z roczną gwarancją - więc całkiem dobra cena jak na allegro

More
17 years 9 months ago #32368 by cosmita

Competiton Pro to wyczesane joye - czesto można je na allegro znaleźć. Cała Warszawa nimi gra :P - znaczy Primo, Dior i ja :)
Ja za swoj dałem niecałe 30 zł z roczną gwarancją - więc całkiem dobra cena jak na allegro

:) na allegro ostatnio byla 1 sztuka :) one poznikaly z hurtowni juz :) wiec warto brac za kazda cene :))) ja zamowilem 3 - dla siebie dwa i dla kumpla 1 bedziemy grac z Wami w sensibelka !!!

pozdro
Marcin

• mp3fan
  • mp3fan's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 9 months ago - 17 years 9 months ago #32382 by mp3fan
Replied by mp3fan on topic Re: Joystick - skąd arcade do SWOS?
obecnie jest na ebay..pytałem, tylko srebrno-niebieskie

cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem item=120196122129 ih=002 category=74944 ssPageName=STORE:PROMOBOX:NEWLIST

sorka cosmita..nie zzuważyłem wcześniej Twojego postu, adapter ma taki jak tu:

www.matt.com.pl/oferta.php?nkategorie_kod=AAB ntowary_id=1092 View=1 lang=pl waluta=

z tego co widze to mozna go jeszcze u nich nabyc. Ja kupiłem kilka lat temu..ale to sie nie psuje i tak leżało..aż do teraz :P

• VirgoPL
  • VirgoPL's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 9 months ago #32472 by VirgoPL
Replied by VirgoPL on topic Re: Joystick - skąd arcade do SWOS?
Klawiatura rules! :P

More
17 years 9 months ago #32478 by cosmita
yo

wlasnie dotarl do mnie joy Competiton Pro, ciekawi mnie tylko jedna sprawa czy to normalne ze odczuwam lekkie opoznienie gdy naciskam fire jesli chodzi o podania itd. jest to minimalne ale wyczuwalne i zastanawiam sie czy to jakies ustawienie portu usb czy tak to juz jest w tej emulowanej wersji i joyem na usb ?

daj znac Wodiczko jesli mozesz bo dziwna sprawa :)))

pozdro

More
17 years 9 months ago - 17 years 9 months ago #32484 by dior
Speedlinkowe cyfrowe joye na USB obarczone są pewną wadą. Układ, który przetważa sygnał cyfrowy na sygnał USB działa selektywnie, nie wszystkie ruchy czy wciśnięcia fire są przez niego rejestrowane. Ja joy speedlkina przerobiłem na zwykły joy amigowy (wymieniłem także mechanikę, tam jest sztywna sprężyna, a w klasyczych competition pro była gumka - znacznie łatwej sie dzieki temu gra). Od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem przejściówki USB adapter. Teraz mogę podłączyć pod pc każdy stary amigowy joy. Mogę pomóc w zrobieniu takiego układu, oczywiście po kosztach (jakieś 30 zł, może mniej). To jest sprawa dość skomplikowana, dlatego, że trzeba umieć zaprogramować układ scalony, mój znajomy to potrafi, reszta to proste lutowanie.

Wstawię potem link do strony kolesia, który cały ikład wymyślił. Podrzucę też kilka fotek samego układu.

Testowałem, działa idealnie, stabilnie, bez najmniejszych opóźnień ;D

Dodam jeszcze, że gram tu od trzech lat i zrobiłem już kilka przejściówek na game port i na paralell port - te działają także idealnie, dotychczas takich właśnie adapterów używałem. JEdnak standart USB wypiera wszystko, a zatem przejściówka USB jest najlepszym rozwiązaniem (np. dla użytkowników laptopów)

More
17 years 9 months ago #32526 by christophek
mam pytanie czy mozna gdzies nabyc joya do amigi tego typu:
pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:DigSigma.jpg
bo chce wziac udzial w Polish Sensible Open 2008 w czesci amigowej

pozdrawiam
Krzysiek

More
17 years 9 months ago #32542 by cosmita
heja,

chyba tylko na allegro lub ebay-u szukaj :) podobny jest / byl python tez bardzo dobry joy :))))) mam jednego ale nie oddam za zadne skarby heheh :)

pozdro
Marcin

Time to create page: 0.871 seconds